Dicentra winnaar vasteplantenshow Keukenhof

Van Woudenberg Tuinplanten kreeg voor haar Dicentra spectabilis ’Valentine’ de Keukenhof vakprijs vaste plant 2015. De prijs werd uitgereikt tijdens de vakavond voor vasteplantenkwekers.

De Standprijs, de prijs voor de beste totale inzending, ging naar Van der Salm. Naast de vakprijs won de Dicentra van Van Woudenberg Tuinplanten ook de 1e prijs in de categorie Bloeiende vaste planten.

De jury was lovend over de combinatie van blad en bloem, maar ook over de kwaliteit van de koud opgekweekte plant. Beste groene vaste plant was de Thalictrum ’Anne’ van Kwekerij De Windroos.

Grassen
Hosta, Astilbe en grassen hadden allemaal een afzonderlijke categorie. Hosta ’First Frost’ van Jac. W. Ruigrok werd als beste Hosta gekozen. Beste Astilbe was ’Mont Blanc’ van Hans van der Meer potplanten. Beste gras was Hakonechloa macra ’Aureola’ van Van Riel Siergrassen.

In totaal leverden veertig kwekers vele honderden planten voor de Keukenhofshow. De show is nog te bezichtigen tot 17 mei. Daarna sluit de Keukenhof haar deuren weer tot volgend voorjaar.