Didier Hermans over GrootGroenPlus: ’Digitaal blijf je in de picture’


  Vakbeurs GrootGroenPlus organiseert van 19 tot en met 26 januari een promotieweek. Dit als digitaal alternatief voor Groenbeurs Zundert die vanwege corona fysiek niet kon doorgaan. „Als kweker en als beurs moet je wel iets doen. Zo blijf je in de picture”, zegt Didier Hermans, bestuurslid van GrootGroenPlus.

  Hermans vindt het goed dat vakbeurs GrootGroenPlus heeft gekozen voor een digitale promotieweek. „Kijk, dat de voorjaarseditie van GrootGroenPlus niet door kon gaan, betekent niet dat je als beurs niets hoeft te doen. Door mee te doen blijft je in de picture.” Hij maakt het vergelijk met vakbeurs IPM. „Ik ben daar al jaren deelnemer, maar dit jaar gebeurt er helemaal niets. Ook niet digitaal, dat vind ik een gemis.”

  Tijdens de GrootGroenPlus promotieweek kunnen beursdeelnemers onder andere een bedrijfsfilm laten maken. Daarmee kiest de beursorganisatie voor een andere insteek dan tijdens de digitale najaarseditie van GrootGroenPlus. Toen konden kwekers – gratis – een deense kar met planten insturen die vervolgens middels een filmpje met commentaar van Peter Vanlaerhoven werd gepromoot.

  Onderstaande bedrijven maakten – tot nu toe – een GrootGroenPlus-bedrijfsfilm:

  > Plant Market

  > Boomkwekerij Arno van Nunen

  > Gerrit Luiten Boomkwekerij

  Kweker Didier Hermans (midden) tijdens een eerdere – fysieke – editie van Groenbeurs Zundert, ook wel Voorjaarsbeurs GrootGroenPlus genoemd. Groenbeurs Zundert zou plaatsvinden op 20 en 21 januari, maar ging vanwege corona niet door. (Foto: Ron Barendse)

  Varb, Road Show en Kwekersbode

  Daarnaast zorgt Varb tijdens de promotieweek voor ontsluiting van het aanbod van deelnemers aan GrootGroenPlus. Op de website van GrootGroenPlus kan onder andere gezocht worden op product of kweker. Deze informatie is openbaar en voor iedereen toegankelijk.

  Verder zijn de winnaars bekend gemaakt van de Road Show GrootGroenPlus 2020: Ginkgo biloba ‘Menhir’ eindigde op de eerste plaats, de Hydrangea paniculata ‘Frenne’ (SKYFALL) op de tweede plaats en de Choisya ‘Aztec Gold’ en de Diervilla splendens ‘El Madrigal’ (DIVA) delen de derde plaats. Deze planten werden verkozen uit de 30 planten van de Road Show. De vier winnaars zullen in 2021 een certificaat ontvangen en vervolgens weer ruimte maken voor nieuwe planten.

  Ook heeft GrootGroenPlus een papieren en digitale Kwekersbode uitgebracht. „Dit tweetalige magazine gaan veel mensen lezen. Er staan plezante artikelen in”, aldus Hermans.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties