Dijksma komt met pact voor groenonderwijs

Staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken wil binnenkort een pact sluiten met het groene onderwijs en het groene bedrijfsleven. Hierin moeten afspraken komen over optimale samenwerking tussen onderwijsinstellingen en bedrijfssectoren.

Minister van Onderwijs Bussemaker schrijft dat vandaag in een brief aan de Tweede Kamer. In deze brief wordt een hervorming van het mbo-onderwijs uiteengezet.

Volgens Bussemaker behouden aoc’s hun specifieke positie binnen het mbo-onderwijs. Aoc’s opereren op een grotere regionale schaal dan roc’s. Dat is volgens de minister van onderwijs nodig voor „het behoud van goed gespreid, bereikbaar en arbeidsmarktrelevant groen beroepsonderwijs”.

In het binnenkort te sluiten pact (Life, Food & Planet, Onderwijs, bedrijfsleven en overheid investeren samen in toponderwijs) staat dat aoc’s met een sectoraal georganiseerd Centrum voor Innovatief Vakmanschap (Centre of Expertise voor het hoger onderwijs) een centrale rol zullen innemen om verbindingen aan te brengen tussen bedrijfssectoren en de gehele onderwijskolom.