Donkergroen en Verwijmeren Groen samen verder

Donkergroen en Verwijmeren Groen uit Etten-Leur gaan samen verder als Donkergroen-Verwijmeren. Verwijmeren ging vorige week failliet.

Volgens directeur Ad Verwijmeren is het faillissement het gevolg van de langdurige crisis en de kredietopzegging door de bank. Na overleg met Donkergroen en in samenspraak met de bewindvoerder en de bank is gekomen tot een samenvoeging onder de vlag van Donkergroen. Beide groenbedrijven in Etten-Leur worden de komende maanden samengevoegd en gaan in de regio verder onder de naam Donkergroen-Verwijmeren.

Donkergroen in Etten-Leur is één van de twaalf vestigingen van de landelijk werkende organisatie Donkergroen, actief in de groenvoorziening met een omzet van ruim €54 miljoen, waarbij het hoofdkantoor is gevestigd in Sneek. De vestiging in Etten-Leur is opgestart in 2004 en er werken inmiddels ruim twintig medewerkers waarbij in het seizoen nog versterking komt van een tiental uitzendkrachten en zzp-ers.

Bij Verwijmeren werken momenteel dertig medewerkers. Voor 2014 is de verwachting om gezamenlijk een omzet te realiseren van rond de €5 miljoen.

Aanvulling
Directeur Anja Kanters van Donkergroen: „Ondanks dat het natuurlijk heel triest is voor het mooie bedrijf Verwijmeren Groen, zijn wij erg content met deze aanvulling. Het geeft ons een boost in deze toch lastige tijd en we kunnen met deze toevoeging de klanten in Brabant en Zeeland vanuit Etten-Leur nog beter bedienen.”
Ad Verwijmeren wordt bedrijfsleider in de nieuwe opzet en is daarmee naar de markt het gezicht van Donkergroen-Verwijmeren.