Dordrecht biedt ruimte aan onderzoek naar boomziekten

  Met het planten van een Ulmus glabra ‘Lutescens’ (gele bergiep), is op maandag 13 maart het project Living Tree Lab van start gegaan. Met dit project biedt de gemeente Dordrecht gelegenheid voor praktijkonderzoek naar verschillende boomziekten.

  Wethouder Rinette Reynvaan van gemeente Dordrecht: „Er is veel vraag naar locaties waar behandelmethoden voor boomziekten en -plagen in de praktijk getest kunnen worden. Binnen Living Tree Lab werken wij samen met diverse boomtechnische adviesbureaus. Zij mogen in onze gemeente, op zorgvuldig geselecteerde locaties, boomonderzoek uitvoeren. Hierdoor kunnen we tot (betere) behandeling van boomziekten komen en bomen voor het Nederlandse landschap behouden.”

  Onderzoek noodzakelijk
  BTL Bomendienst coördineert Living Tree Lab. Boomtechnisch Adviseur Dorien Nooitgedacht: „De grote schaal waarop gemeente Dordrecht praktijkonderzoek naar bomen mogelijk maakt, is uniek in Nederland. Vanuit onze eerdere samenwerking is gebleken dat voor veel ziekten en aantastingen verder onderzoek noodzakelijk is. Tot en met januari 2020 zullen we samen met de andere samenwerkingspartijen o.a. behandelmethoden voor kastanjebloedingsziekte testen om zo tot de best mogelijke oplossing te komen.”

  Het staat in de planning om voor veel actuele boomziekten op zoek te gaan naar handvatten voor beheerders. „Momenteel wordt samen met de gemeente Dordrecht gewerkt aan de concrete invulling van het project.”

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties