Drie gewonden in Efteling door omvallende boom

In attractiepark De Efteling zijn dinsdagmiddag drie bezoekers gewond geraakt door een vallende boom. De boom viel op een bootje van de Gondoletta.

Het is nog niet duidelijk hoe de boom kon omvallen. Op het moment van het ongeluk was er geen sprake van harde wind. Onderzocht wordt wat de oorzaak is.

De Gondoletta -een rij van veertig bootjes met een automatisch vaarsysteem – is na het incident voor het publiek gesloten. De organisatie wil eerst zeker weten dat er geen gevaar is dat andere bomen omvallen.

Eén gewonde heeft een hoofdwond, een tweede heeft een been gebroken en een derde persoon heeft een ‘lichte verwonding’, aldus de politie. Twee slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Update
Uit een inspectie blijkt dat de omgevallen boom in goede conditie was. Vermoedelijk is de boom omgevallen doordat de bodem langs de kant was verzakt.

Na controle van alle bomen langs de waterkant, onder andere middels trekproeven, blijkt dat er geen gevaar is dat andere bomen kunnen omvallen. Waar nodig zijn bomen extra gezekerd of verplaatst.

Bekijk hier enkele foto’s van het ongeval