Drie tuinen genomineerd voor ‘Duurzaamste Tuin’

Drie tuinen zijn in de race om in 2014 tot duurzaamste tuin te worden verkozen. De tuinen zijn aangelegd door Eco-care, Acacia Groenkunst en hoveniersbedrijf Giel van der Palen.

De tuin van Eco-Care ligt in het Gelderse Eefde. Volgens hovenier Loek Gorris is dit een natuurrijke tuin waar mens, dier en plant zich thuis voelen. De tuin heeft een natuurlijke uitstroming van hemelwater en veel ruimte voor vogels en dieren, door schuilgelegenheden en stapelmuren.

De tweede tuin ligt in Warnsveld en is aangelegd door Acacia Groenkunst. Dit is een natuurlijke eetbare siertuin met stapelmuren. Een dakpanconstructie zorgt voor hemelwaterafvoer naar een moerasje, dat ruimte biedt aan vogels, dieren en insecten.

Nummer drie is een tuin in Breugel van hoveniersbedrijf Giel van der Palen. Het ontwerp is van Vis á Vis Ontwerpers. Hier is gekozen voor hergebruik van aanwezig materiaal, dat is aangevuld met nieuw materiaal. De hovenier en ontwerper hebben veel aandacht besteed aan de plantkeuze.

De verkiezing Duurzaamste Tuin wordt georganiseerd door het Vakblad TUINPRO en meststoffenleverancier Innogreen. De uitslag wordt voorjaar 2014 bekendgemaakt. Dit is de tweede editie, de eerste verkiezing werd gewonnen door Van Mierlo Tuinen met de tuin ‘De Liskeshoeve‘.

De tuin van Eco-Care

De tuin van Acacia Groenkunst

De tuin van hoveniersbedrijf Giel van der Palen