Droogte zet verder door, nationaal hitteplan van kracht

Ondanks de felle buien van vorige week zet de droogte verder door. Momenteel zit het neerslagtekort op het niveau van het recordjaar 1976. In verband met de warmte is voor het zuiden van Nederland door het RIVM het hitteplan ingesteld.

Vanaf woensdag krijgt met name de zuidelijke helft van Nederland een aantal dagen te maken met aanhoudende hitte, hiervoor is code geel van kracht. Vanwege de aanhoudende hitte is het Nationaal Hitteplan van het RIVM actief.

Het hitteplan geldt voor de provincies Limburg, Noord-Brabant, Gelderland, Overijssel, Zeeland, Zuid-Holland en Utrecht. Volgens het KNMI kan het woensdag maximaal 32 graden worden. Het warme weer lijkt de hele week aan te houden, in de kustprovincies lijkt het minder lang te duren.

Droogte

Door het warme weer loopt het neerslagtekort de komende tijd verder op. Op dit moment ligt dit op het niveau van 1976 (166 mm). De komende twee weken kan dit verder oplopen tot gemiddeld 191 mm. Daarmee volgen we de lijn van het eveneens uitzonderlijk droge jaar 2018. Het lijkt daarmee het derde jaar op rij te worden met een extreem droge zomer.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties