Duurzaamheidsplein op Plantarium

Op Plantarium wordt dit jaar een duurzaamheidsplein ingericht. Daar zal worden getoond welke rol duurzaamheid in de toekomst gaat spelen bij de verkoop van tuinplanten.

Onderdeel van het plein is een duurzame tuin. Deze tuin wordt aangelegd door Sjaak Willemstein Hoveniers uit Waddinxveen, in 2013 uitgeroepen tot meest duurzame hovenier van Nederland. Willemstein laat bijvoorbeeld zien dat afval een grondstof kan zijn.

Daarnaast komt op het plein een duurzaam tuincentrum te staan. Centraal staat moderne communicatie met de consument. Die kan straks via scancodes en het ’activeren’ van planten op social media en internet achterhalen hoe en door wie de plant is gekweekt.

Van de kweker wordt duidelijk gemaakt hoe die omgaat met bijvoorbeeld water, gewasbescherming, bemesting en het personeel. Uiteraard krijgt de consument tips over verzorging en toepassingsmogelijkheden.

NL Greenlabel
Op donderdag 28 augustus is Lodewijk Hoekstra namens NL Greenlabel op het duurzaamheidsplein aanwezig. NL Greenlabel is via het project ‘Verduurzaming Groene Keten’ mede aanstichter van het duurzame tuincentrum.

Plantarium wordt gehouden van 27 tot en met 30 augustus in het Plantariumgebouw op het International Trade Centre Boskoop-Hazerswoude. Kijk voor meer informatie op www.plantarium.nl.