Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Dynamiek glastuinbouw spreekt Mathijs van den Top aan

  Dynamiek glastuinbouw spreekt Mathijs van den Top aan

  0

  Dat de glastuinbouw zo’n dynamische sector is, vindt Mathijs van den Top, werkzaam bij Delphy als adviseur potplanten, het leukste aan de glastuinbouw. „Niet altijd even prettig voor ondernemers. Echter, des te meer voor een jonge gast als ik om daar op in te spelen op veranderende situaties.”

  Heb jij een tuindersachtergrond?

  „Niet echt, maar ik werk wel al sinds mijn 13e als scholier/vakantiewerker in de tuinbouw. Achtereenvolgens bij een boomkweker, een hortensiakweker en een veredelaar/vermeerderaar van potplanten. Dat laatste bedrijf was Schoneveld Breeding waar ik na een stage ben blijven hangen. Op dat moment deed ik de opleiding Agrifoodbusiness op HAS Dronten. Daarvoor nog een groene mbo gedaan op de Groene Welle in Zwolle. Begonnen met boomkwekerij als hoofdvak, maar geswitcht naar glastuinbouw en plantenteelt, omdat ik daar grotere uitdagingen in zag.”

  Vrij snel de overstap gemaakt naar Delphy.  Waarom?

  „Na bijna een jaar bij Schoneveld Breeding te hebben gewerkt als teeltspecialist cyclaam, heb ik bij Delphy gesolliciteerd. De bedrijfskundige en bredere inhoud van de functie adviseur potplanten spreekt me net iets meer aan.”

   

  De volledige vakgenoten lees je hier in het digitale magazine van de Bloemisterij.

  Peter van Leth
  Peter van Leth is vakredacteur politiek en economie bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Verdere aandachtsgebieden zijn personeelsbeleid, gewasbescherming, veredeling, groene, perk- en kuipplanten.

  Reageer op dit artikel

  avatar