ECOstyle genomineerd voor MVO Nederland Award

Vrijdag is de laatste genomineerde voor de MVO Nederland Award bekendgemaakt. Via een wildcard is ECOstyle toegevoegd aan de kandidaten die dingen naar de prijs voor het bedrijf dat de afgelopen tien jaar het meest toonaangevend was op het gebied van MVO.

Uit 39 suggesties die het publiek aandroeg voor de wildcard koos de jury voor ECOstyle. De jury is onder de indruk van de integrale manier waarop ECOstyle duurzaamheid heeft vormgegeven in de bedrijfsvoering.

Volgens de jury heeft ECOstyle echt een doorbraak gerealiseerd in zijn sector: het bedrijf is erin geslaagd om in een markt van chemische bestrijdingsmiddelen een succesvol natuurlijk alternatief te introduceren.

De overige kanshebbers zijn Interface, DSM, Van Houtum, Unilever, De Vegetarische Slager, Alliander, Triodos Bank en Gulpener.

Jeanine de Vries-Zwart, directielid van ECOstyle: „Wij zijn enorm ‘grutsk’, trots op zijn Fries, op deze nominatie voor de MVO Nederland Award. Het is een prachtige lijst van duurzame bedrijven waar we nu in staan! Ook het feit dat we door het publiek zijn voorgedragen, betekent een erkenning én een signaal dat onze duurzame boodschap is overgekomen.”

Publiek aan zet
Nu alle kandidaten bekend zijn, heeft het publiek een maand de tijd om via de website van MVO Nederland zijn stem uit te brengen op een van de genomineerden.

Juryvoorzitter Jan Peter Balkenende: „Het zal niet gemakkelijk zijn een keuze te maken. Stuk voor stuk zijn het topbedrijven op MVO-gebied, die bovendien lastig met elkaar te vergelijken zijn. Stemmers zullen bijvoorbeeld moeten afwegen of ze de voorkeur geven aan een bedrijf dat vanuit een duurzaamheidsgedachte is opgericht, of juist aan een ‘regulier’ bedrijf dat een omslag naar duurzaamheid heeft gemaakt.”

Tot 10 november kan het publiek stemmen. Uit de top 3 die dan ontstaan is, kiest de jury de uiteindelijke winnaar van de MVO Nederland Award. Op 1 december maakt zij de winnaar bekend.