ELCA blij met groen EU-onderzoeksprogramma

ELCA, de Europese koepel voor hoveniers en groenvoorzieners, is tevreden met de aandacht voor groenonderzoek binnen het EU-programma Horizon 2020. In totaal wordt tussen 2014 en 2020 70 miljard euro uitgetrokken voor onderzoek en innovatie.

„De EU ziet eindelijk de noodzaak van duurzame stadsontwikkeling in en ondersteunt voor de eerste keer fundamenteel onderzoek naar groene zaken en de groene stad”, zegt ELCA-voorzitter Emmanuel Mony in een reactie.

ELCA heeft de afgelopen jaren gelobbyd voor onderzoek naar positieve effecten van een groene omgeving op gezondheid en welbevinden van bewoners. Ook het effect van groen op het klimaat in de stad staat op de agenda.

Mony: „Hoveniers en groenvoorzieners hebben gefundeerde en wetenschappelijk onderbouwde data nodig om binnen stedelijke gebieden innovatieve oplossingen te ontwikkelingen op gebied van bouwen met groen.”

De eerste tender binnen het nieuwe onderzoeksprogramma wordt binnenkort gepubliceerd. Het programma gaat op 1 januari 2014 van start.