Ebben genomineerd voor Tuinbouw Ondernemersprijs

Boomkwekerij Ebben uit Cuijk is een van de vier genomineerden voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2016. Ebben ontwikkelt samen met landschapsarchitecten innovatieve, bijzondere en duurzame projecten.

Volgens de jury van de Tuinbouw Ondernemersprijs is Boomkwekerij Ebben met de teelt van 450.000 bomen per jaar wereldwijd een van de meest toonaangevende bedrijven. Zij noemt het familiebedrijf bijzonder marktgericht.

Over de projecten die Ebben samen met landschapsarchitecten ontwikkelt, zegt de jury dat deze duurzaam en bijzonder te noemen zijn. Een mooi voorbeeld is de Ponte Palazzo in ’s-Hertogenbosch, een voetgangersbrug die dankzij een speciale constructie en technieken is beplant met grote meerstammige bomen.

Waardering
Directeur Toon Ebben: „Wij vinden het fantastisch dat we genomineerd zijn voor de Tuinbouwondernemersprijs. En we vinden het een hele bijzondere waardering voor al het werk van ons en onze mensen.”

De winnaar van de Tuinbouwondernemersprijs wordt bekendgemaakt op 6 januari 2016 in de Keukenhof. Naast Boomkwekerij Ebben zijn genomineerd: Eosta/Nature&More, distributeur van verse biologische groenten en fruit; Royal Brinkman, toeleverancier, adviseur en installateur voor de tuinbouw; Phalaenopsis-kwekerij Ter Laak Orchids.