Eerste exemplaar nieuwe bomenboek uitgereikt

Commissaris van de Koning Wim van de Donk heeft woensdag uit handen van Pieter van den Berk het eerste exemplaar ontvangen van ‘Van den Berk over Bomen’. De tweede editie van dit standaardwerk bevat meer dan 1.000 pagina’s.

Van de Donk roemde het boomkwekerijbedrijf uit Sint Oedenrode omdat het niet alleen investeert in innovatie en research, maar haar kennis ook deelt met anderen.

Het beschreven sortiment is niet alleen aangepast en uitgebreid, de tweede editie heeft ook een aantal nieuwe hoofdstukken met praktische informatie. Er worden handvatten en richtlijnen gegeven voor soortkeuze, het inrichten van goede groeiplaatsen en het lossen en aanplanten van grote bomen. Ook toekomst- en drachtbomen krijgen ruim aandacht.

Vernieuwde symbolen
De 1.032 pagina’s beslaande uitgave bevat meer dan 1.700 foto’s van tientallen fotografen uit verschillende landen. De vernieuwde symbolen en het uitgebreide zoeksysteem geven de gebruiker de mogelijkheid om eenvoudig de juiste bomen voor zijn of haar plannen te selecteren.

De internationale presentatie van de Engels-, Frans- en Duitstalige edities zal dinsdag 27 januari op de IPM in Essen plaatsvinden.

Commissaris van de Koning Wim van de Donk (links) ontvangt het eerste exemplaar van het bomenboek uit handen van Pieter van den Berk. (Foto: Ralph Mens)