EHG opent in augustus, MEI-regeling in december

  De openstellingen van de energiesubsidieregelingen EHG en MEI zijn bekend, zo meldt Kas als Energiebron. De regeling Energie-efficiëntie en Hernieuwbare Energie (EHG) is geopend van 15 augustus tot en met 15 september. De regeling Marktintroductie Energie Innovaties (MEI) gaat open van 1 december tot en met 15 januari.

  Voor de EHG is dit jaar €6 miljoen beschikbaar, voor de MEI €5 miljoen. Inhoudelijk zijn beide regelingen aangepast. Subsidie kan worden aangevraagd via de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Binnenkort is op RVO.nl meer informatie over de regelingen beschikbaar.

  EHG-regeling
  De EHG geeft subsidie van 25% op de volgende investeringen:
  • Tweede energiescherm (alleen extensieve teelten met een verbruik van minder dan 20 m3 per m2 per jaar én het moet gaan om schermen met een energiebesparing van meer dan 40%);
  • Fysieke aansluiting op een warmtenetwerk of –cluster;
  • Fysieke aansluiting op een biogas- of CO2-netwerk of –cluster;
  • Luchtbehandelingssysteem waarmee energiezuinig kaslucht wordt ontvochtigd.

  Vervallen zijn de subsidies op diffuus glas, verticale ventilatoren en biomassaketels omdat deze investeringen over het algemeen rendabel zijn. Nieuw is dat voortaan ook samenwerkingsverbanden de subsidie op de netwerkaansluiting kunnen aanvragen.

  MEI-regeling
  De MEI geeft 40% subsidie op de (meer)investering in innovatieve energiezuinige kassen of innovatieve energiesystemen voor kassen. Het moet gaan om innovaties die nog maar net op de markt zijn gebracht. De aanvragen worden gerangschikt op een aantal criteria, waaronder: verlaging van de CO2 uitstoot, de bijdrage aan kennisontwikkeling en het perspectief op navolging. Nieuw is dat aanvragen voor innovatieve kassen voortaan voorrang krijgen boven de innovatieve energiesystemen. Ook in de MEI is de subsidie op een biomassaketel vervallen, maar een bio-WKK of -vergasser komt nog wel in aanmerking.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties