Elbert van den Berg verlaat SVS

Directeur Elbert van den Berg (62) verlaat Stichting Vakinformatie Siergewassen (SVS). Van den Berg was sinds 1984 directeur en algemeen hoofdredacteur van de SVS dat vanuit Leiden de vakbladen De Bloemisterij, De Boomkwekerij, Tuin en Landschap en Bloem en Blad maakt.

Het vertrek van Van den Berg houdt verband met de aanstaande verzelfstandiging en de herpositionering van de SVS. Daar zijn de afgelopen jaren interne reorganisaties, digitalisering en automatisering van allerlei processen aan vooraf gegaan.

Per 1 januari 2016 verzorgt de SVS niet alleen de content, maar ook het uitgeverschap van de vier titels. Binnenkort zullen over de nieuwe organisatie meer details bekend worden.

Toonaangevende vakbladen
Het SVS-bestuur – met vertegenwoordigers van FloraHolland, VGB, VHG, VBW en LTO bomen en planten – betreurt het vertrek van Van den Berg. Het bestuur stelt dat onder zijn leiding de vier titels zich hebben ontwikkeld tot toonaangevende vakbladen in de sector, waarbij de SVS haar missie waarmaakte als organisatie die objectief vakinformatie bood aan zijn lezers. Die missie blijft overeind.

„In overleg met Elbert is besloten dat de stichting een nieuw management krijgt. Wij danken hem voor zijn betrokkenheid en inzet bij de bladen, het personeel en de sector”, zegt Robert Roodenburg als vertegenwoordiger van het bestuur.

Lees hier een uitgebreid interview met Elbert van den Berg.