Entente Florale 2014 van start

Op 12 februari vindt in Dalfsen de startbijeenkomst plaats voor de Entente Florale 2014. De tien deelnemende gemeenten zijn hier zowel bestuurlijk als ambtelijk vertegenwoordigd.

Vijf steden en vijf dorpen gaan met elkaar, ieder in hun eigen categorie, de strijd aan om het Goud. In de categorie ‘steden’ (plaatsen met meer dan 15.000 inwoners) komen Bergen op Zoom, Culemborg, Doetinchem, Dronten en Oisterwijk tegen elkaar uit.

In de categorie ‘dorpen en kleine steden’ (plaatsen met minder dan 15.000 inwoners) gaan de gemeenten Beesel, Hoenderloo (gemeente Apeldoorn), Werkendam, Willemstad (gemeente Moerdijk) en Vianen voor het Goud. Deze gemeenten worden in de periode van mei tot en met juni beoordeeld door een vakkundige en onafhankelijke jury.

Startbijeenkomst
Tijdens de startbijeenkomst worden de aanwezigen uitgebreid geïnformeerd over alle ins en outs van de nationale competitie en over de werkwijze van de jury. In het programma wordt ook aandacht besteed aan de toepassing van de TEEB-tool.

In het ochtendgedeelte wordt ingegaan op integrale beplantingsmethode om daarmee sneller, veiliger, mooier en goedkoper tot een eindbeeld te komen. Hester Maij, gedeputeerde van de provincie Overijssel, spreekt in het middaggedeelte over de recente ontwikkelingen rondom de decentralisatie van groenbeleid en wat dit voor consequenties heeft voor gemeenten en provincie.