Excursie Ecokathedraal en Priona Tuinen

Het Nieuwe Instituut in Rotterdam organiseert op zaterdag 3 oktober een excursie naar de Ecokathedraal van Louis Le Roy en de Priona Tuinen van Henk Gerritsen.

De excursie staat onder leiding van ecologisch hovenier Hans Engelbrecht. Hij heeft samen met kunstenaar Frank Bruggeman de Nieuwe Tuin bij het instituut ontworpen. Daarin breken zij een lans voor een natuurlijker beheer van het openbaar groen. Tijdens de excursie zullen Engelbrecht en Bruggeman op locatie vertellen hoe Le Roy en Gerritsen hun werk hebben beïnvloed.

Voorloper Guerrilla Gardening
Tijdens de busreis op de heenweg verzorgt Vera van de Nieuwenhof een lezing. Zij is recentelijk afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en deed onderzoek naar de mogelijke rol van Le Roy als voorloper van de zogenoemde Guerrilla Gardening beweging.

Meer informatie
De excursie start om 9.00 uur vanaf Het Nieuwe Instituut in Rotterdam en kost €40. Studenten krijgen korting en betalen €20. Om 18.00 uur arriveert de bus weer in Rotterdam. Meer informatie vindt u op www.denieuwetuin.hetnieuweinstituut.nl.

Foto: Frank Bruggeman