Floraliën 2016 focust op groen in de stad

De eerstvolgende editie van de Floraliën in 2016 zal focussen op groen in de stad. Ook moeten kinderen worden warm gemaakt voor bloemen en planten.

De Floraliën in Nederland zijn nog niet koud voorbij, of er wordt al weer gewerkt aan een volgende editie. Deze vindt plaats van 22 april tot en met 1 mei 2016 in Gent.

Er is een speciaal kunstproject opgezet om kinderen in Vlaanderen te betrekken bij de Floraliën, en ze zo in aanraking te brengen met groen. De Belgische overheid heeft €163.400 uitgetrokken voor het project Groen in de Stad. Dit bestaat onder andere uit het realiseren van een natuurlijke kunstwerk, de Cocon, die ook de toegangspoort zal vormen tot de komende Floraliën in Gent.

Floraliën Nederland
De eerste editie van de Floraliën in Nederland trok 75.000 bezoekers, minder dan de vooraf begrootte 135.000. De waardering van de bezoekers was wel hoog: gemiddeld een 8,5.

Ook de vakavonden werden positief beoordeeld; daar zijn 2.000 bezoekers geweest. De volgende Nederlandse editie wordt pas weer over vier jaar georganiseerd.