Floraliën Nederland krijgen vervolg

Ondanks het exploitatietekort van Floraliën Nederland, dat in mei 2014 plaatsvond, komt er in 2017 een vervolg. De Nederlandse editie van de indoor bloemen- en plantenexpositie zal opnieuw worden georganiseerd in de Brabanthallen in Den Bosch.

De aandeelhouders Koninklijke Maatschappij voor Landbouw en Plantkunde in Gent en Libéma te Rosmalen hebben dit besluit genomen op basis van de positieve bezoekers- en deelnemersenquête en hoge waardering vanuit de tuinbouw- en groensector.

Floraliën Nederland trok 75.000 consumenten en 2.200 vakgerichte bezoekers. Het waren er een stuk minder dan begroot en daardoor was de bloemen- en plantenshow verliesgevend. Floraliën gaf vooraf aan dat ze zo’n 135.000 bezoekers verwachtte in de Brabanthallen in Den Bosch. Bij circa 100.000 zou ze quitte spelen.

Eerder
Floraliën worden per land normaal gesproken eens in de vijf jaar georganiseerd. Organisator Johan Heystek van Floraliën Nederland: „Om de hoge waardering en opgebouwde naamsbekendheid vast te houden en uit te bouwen, vindt de volgende editie van Floraliën Nederland plaats in 2017, van 28 april tot en met 7 mei. Daarmee wordt ook beter aangesloten op de internationale kalender van de Floraliën.”