Floriade formeel erkend als wereldtuinbouwtentoonstelling

  Floriade Almere 2022 heeft in Parijs de formele erkenning van het Bureau International des Expositions (BIE) als A1 wereldtuinbouwtentoonstelling in ontvangst genomen. Met deze erkenning mag de Nederlandse overheid andere landen uitnodigen om als exposant aan de wereldtuinbouwtentoonstelling deel te nemen.

  Burgemeester van Almere Franc Weerwind, gedeputeerde van de provincie Flevoland Michiel Rijsberman en de directie van Floriade Almere 2022 BV nemen de vlag van BIE in ontvangst.

  De erkenning is symbolisch bezegeld met de overhandiging van een BIE-vlag aan de organisatoren van Floriade Almere 2022. Het is de zevende keer dat er in Nederland een Floriade wordt georganiseerd. Toch is de titel ‘wereldtuinbouwtentoonstelling’ zeker geen vanzelfsprekendheid, zegt Jan Willem Griep, directeur Tuinbouw en Financiën van Floriade Almere 2022 BV. „We zijn erg blij dat we vandaag de formele erkenning hebben ontvangen van het BIE.”

  Nederlandse delegatie

  Naast de directie van de Floriade Almere 2022, waren onder anderen burgemeester Franc Weerwind van gemeente Almere, afgevaardigden van het Ministerie van Economische Zaken, de Nederlandse ambassadeur in Parijs, Pieter de Gooijer, en de voorzitter van de Nederlandse Tuinbouwraad aanwezig.

  Het BIE is opgericht in 1928 om toezicht te houden op de kwaliteit en frequentie van wereldtentoonstellingen. Sinds 1960 kent het BIE de tuinbouwtentoonstelling als categorie binnen de wereldtentoonstellingen. Een erkenning als wereldtuinbouwtentoonstelling wordt toegekend op voorspraak van de AIPH (Association Internationale des Producteurs d’Horticulture).

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties