Fusie Wellantcollege, Citaverde en Helicon

Wellantcollege, Citaverde en Helicon gaan vanaf 1 januari 2021 samen verder als één blauw-groene onderwijsorganisatie voor vmbo, mbo en leven lang ontwikkelen. De bestuurders van de drie organisaties hebben woensdag 15 april voor de fusie getekend.

De ondertekening vond wegens de coronamaatregelen niet live plaats, maar via een livestream. Alle 2135 medewerkers waren uitgenodigd om er – op afstand – bij te zijn.

Experts

„Samen zijn we dé experts in onderwijs over lucht en water en de groene leefomgeving”, lichtte Titia Bredée, voorzitter College van Bestuur van Helicon vooraf toe. „We hebben onze blauw-groene sporen verdiend en we hebben een antwoord op de vraagstukken voor de toekomst, zowel in de groene regio’s als in de grootstedelijke omgeving. In die gebieden zijn we met 53 locaties, 21.000 leerlingen en studenten en 2100 onderwijsprofessionals samen volop actief.”

„Door samen verder te gaan, bundelen we krachten en kennis. Daarmee kunnen we onze onderwijskwaliteit verder versterken en zo – ook in de toekomst – ons unieke, persoonlijke onderwijs blijven bieden. Dat betekent dat onze scholen kleinschalig blijven en onze docenten ‘gewoon’ onze leerlingen en studenten allemaal bij hun naam kunnen blijven noemen.”

Nieuwe naam

De drie partijen leveren in juni van dit jaar de Fusie Effectrapportage in bij het Ministerie van OCW. In de planning volgt op 1 januari 2021 een besturenfusie. Op dat moment wordt ook de naam van de nieuwe organisatie bekend gemaakt, die dan werkgever wordt van alle 2135 onderwijsprofessionals. De nieuwe organisatie gaat van start op 1 augustus 2021.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties