Tuin en Landschap nieuws Gebruik middelen door particulieren neemt toe

Gebruik middelen door particulieren neemt toe

1

Het gebruik van glyfosaat door particulieren voor onkruidbestrijding is tussen 2014 en 2017 met een derde afgenomen. In diezelfde periode is het gebruik van organische zuren door particulieren bijna verdubbeld.

Dat schrijft staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat in een brief aan de Tweede Kamer. De staatssecretaris gaat een wetsvoorstel voorbereiden voor een particulier verbod van onkruidbestrijdingsmiddelen.

Juridische basis

Terwijl professionele groenmensen al sinds 2016 met een gebruiksverbod van gewasbeschermingsmiddelen te maken hebben, mogen particulieren nog steeds chemische onkruidbestrijdingsmiddelen gebruiken in de tuin. Eerder was er geen goede juridische basis om een dergelijk verbod te rechtvaardigen.

Staatssecretaris Van Veldhoven gaat nu toch een wetsvoorstel voorbereiden dat het juridisch mogelijk maakt om een verbod op particulier gebruik in te voeren. Of dit voorstel ook daadwerkelijk naar de Tweede Kamer wordt gestuurd, is afhankelijk van de eindevaluatie van de Green Deal Verantwoord particulier gebruik van gewasbeschermingsmiddelen.

Ralph Mens
Ralph Mens is sinds 2007 werkzaam bij Hortipoint en is hoofdredacteur van Tuin en Landschap.

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
m.lensink Recent comment authors
nieuwste oudste meest gestemd
Lensink
Lid
Lensink

Dat is een raar spelletje van het toetsing college om middelen uit Duitsland hier te gebruiken tegen onkruid bestrijding,terwijl hier alles met heet water moet.
Verder zit azijn ook in de bodem,bij een pH van 1
m.lensink