Gebruik van onkruidbranders leidt tot diverse branden

  De extreme droogte in ons land heeft afgelopen week op diverse plekken geleid tot incidenten met onkruidbranders. Sommige gemeenten hebben vanwege de droogte voorlopig het gebruik van onkruidbranders gestaakt.

  Afgelopen week ging het op verschillende plekken mis bij onkruidbestrijding onkruidbranders. Zo vloog in Leerdam een stapel pallets op een bedrijventerrein in de brand, nadat daar onkruid was weggebrand. De rookwolken waar in heel Leerdam te zien, maar de brand kon door de brandweer worden geblust.

  In Joure vloog een coniferenhaag in brand toen een bewoner daar onkruid wegbrandde. De man had voor de zekerheid een gieter met water bij de hand, maar de vuurontwikkeling was zo snel, dat dit niet mocht baten. Een schuurtje vloog eveneens in brand, maar kon door de brandweer worden gered.

  Gemeente Woerden

  De gemeente Woerden en haar dienstverleners zijn tijdelijk gestopt met de inzet van onkruidbranders. „Het is momenteel zo droog dat werken met onkruidbranders zorgt voor brandgevaar. Met onze partners is daarom besloten deze taken voor nu te stoppen. Uiteraard voeren we nog wel andere taken uit die te maken hebben met het onderhoud van het groen in Woerden”, aldus een voorlichter van de gemeente.

  Foto: Brandweer Leerdam

  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  ron reijnders
  ron reijnders
  5 jaren geleden

  wie gaat er dan ik nabij brandbaar materiaal branden. Vast geen RIE -LMI gehad…