Gedeputeerde Noord-Holland verkozen tot groenste politicus

Adnan Tekin, PvdA-gedeputeerde van Noord-Holland, is verkozen tot groenste politicus van 2018. Dat heeft Natuurmonumenten zondag bekendgemaakt.

De jury roemde Tekin om zijn politieke behendigheid en zijn onverwachte, maar inspirerende en volhardende inzet voor natuur en landschap. Hoewel relatief nieuw in de groene politiek, boekte de provinciebestuurder het afgelopen jaar successen voor de bescherming van stiltegebieden en landschapselementen, de realisatie van het Natuurnetwerk Nederland en biodiversiteitsherstel in Noord-Holland.

Links Adnan Tekin die het Evaluatierapport ‘Op weg naar de Groene verbinding’ ontvangt uit handen van wethouder John Nedersitgt van de gemeente Haarlemmermeer.

De jury is onder de indruk van Tekin’s politieke talent en ziet hem dan ook als een groene belofte voor de toekomst. „Adnan Tekin laat zien dat je geen groene achtergrond hoeft te hebben om een groen hart te ontwikkelen”, verklaart Marc van den Tweel, juryvoorzitter en directeur Natuurmonumenten. „We hopen dat de groene zetel hem zal inspireren om groene belangen altijd mee te laten wegen, ook op de lastige dossiers.”

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties