Gedragscode soortbescherming gemeenten goedgekeurd

  Recent is ‘Gedragscode soortbescherming gemeenten’ goedgekeurd. Hierin zijn de gedragscode ‘Ruimtelijke Ontwikkeling of inrichting’ en de gedragscode ‘Bestendig Beheer of onderhoud’ geïntegreerd. Daarmee is een lang gekoesterde wens vanuit het werkveld gehonoreerd.

  De gedragscode is bedacht en geschreven door IPC Groene Ruimte in samenwerking met Marieke Teunissen, aan de hand van adviezen van leden van Stadswerk, de vertegenwoordigers van gemeenten, en van de opdrachtnemers in het groene werkveld vertegenwoordigd door de VHG. Ook de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland was betrokken.

  De nieuwe Gedragscode soortbescherming gemeenten.
  Concrete richtlijnen

  Nieuw is de uitgebreide maatregelencatalogus met heel concrete richtlijnen. Door een college- of raadsbesluit kan deze van toepassing worden verklaard. In dit besluit kunnen ook aanvullende voorwaarden worden geformuleerd om de gedragscode het gewenste specifiek lokale karakter te geven.

  De Gedragscode soortbescherming gemeenten is per 17 december goedgekeurd door minister Schouten van LNV. De gedragscode is bedoeld voor alle Nederlandse gemeenten en partijen die met groen in de gemeentelijke openbare ruimte werken. Er staat in beschreven hoe er zorgvuldig wordt gehandeld bij beschermde planten en dieren in de openbare ruimte. De gedragscode is ook voorbereid op de aankomende Omgevingswet.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties