Geen plaats voor 120.000 arbeidsmigranten

  Het tekort aan woonruimte voor arbeidsmigranten uit Oost-Europa loopt dit jaar verder op naar 120.000 tot 150.000 plaatsen. Dat becijferen de Stichting Normering Flexwonen, de organisatie achter een keurmerk voor tijdelijke huisvesting en het Expertisecentrum Flexwonen.

  In 2017 waren er nog circa 100.000 plaatsen te weinig. Door de groeiende economie en de verhitte woningmarkt is het tekort verder opgelopen, stellen de twee organisaties. 

  Met een landelijke conferentie, vandaag 7 februari, willen beide partijen aandacht vestigen op hoe waardevol arbeidsmigranten zijn voor de Nederlandse economie. „Daar moeten we dus zuinig op zijn. Belangrijk punt van aandacht is en blijft voldoende en goede huisvesting. Die komt nog steeds onvoldoende van de grond. Toch zijn er fraaie voorbeelden van hoe het kan”, aldus de initiatiefnemers.

  Het probleem is volgens hen alleen op te lossen als alle gezamenlijke stakeholders werken aan oplossingen. Centrale vraagstukken daarbij zijn: Waar liggen de kansen? Wat is de rol van het SNF-keurmerk? Wat zijn oplossingen die werken?

   

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties