Enschede trekt €2 miljoen uit voor vergroening en wateropvang

  Inwoners, ondernemers en organisaties in Enschede kunnen vanaf 1 maart subsidie aanvragen om hun terrein aan te passen aan toekomstige weersomstandigheden. De gemeente wil mensen aanmoedigen om tegels te vervangen door groen, water op te vangen in de tuin of om daken te vergroenen. Dit om droogte, hittestress en wateroverlast tegengaan. Tot en met 2026 is er per jaar €400.000 beschikbaar, in totaal €2 miljoen.

  „Enschede zal steeds meer te maken krijgen met zware regenbuien, warme hittegolven en langdurige droogte”, vertelt wethouder Leefomgeving Jurgen van Houdt. „Wij passen de openbare ruimte waar we kunnen hierop aan, maar dit is slechts 40% van het Enschedese terrein. De rest is van inwoners, ondernemers en organisaties. Met deze subsidies willen we hen enthousiast maken om hun eigendom aan te passen aan het toekomstige klimaat. De stad weerbaar maken is een opdracht voor ons allemaal. Dat kunnen we alleen sámen doen.”

  Subsidie groen dak
  Een groen dak vangt water op en kan verkoelend werken in de zomer. (Foto: Gemeente Enschede)

  Subsidie aanvragen

  Inwoners, organisaties en ondernemers kunnen subsidie aanvragen als ze een groen dak aanleggen, regenwater afkoppelen van de riolering, stenen vervangen door planten, bloemen of bomen, regentonnen plaatsen of een geveltuin aanleggen. De vergoeding is een deel, tot soms de helft, van de kosten voor de aanschaf en aanleg.

  De subsidie is vanaf 1 maart online aan te vragen. Ook is dan alle informatie over de regeling beschikbaar op de website van de gemeente en op groenblauwenschede.nl

  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  binance sign up
  10 maanden geleden

  Thank you for your shening. I am worried that I lack creative ideas. It is your enticle that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me? https://www.binance.com/en/register?ref=P9L9FQKY

  20bet
  7 maanden geleden

  Your article gave me a lot of inspiration, I hope you can explain your point of view in more detail, because I have some doubts, thank you.