Gezonde Schoolpleinen krijgen vierkante meter tuin cadeau

Alle scholen die eind 2013 geselecteerd zijn voor het project Gezonde Schoolpleinen krijgen in het kader van de Nationale Tuinweek een educatieve tuin cadeau. Deze tuin is één vierkante meter groot en wordt aangeboden door VHG, Groei & Bloei en IVN.

Op vrijdag 13 juni komt een VHG-hovenier op 21 Gezonde Schoolpleinen in spé langs om samen met de leerlingen een vierkante meter tuin aan te leggen. Scholen kunnen kiezen uit twee varianten: een vlinder- en vogeltuin of een groente- en fruittuin.

Op een Gezond Schoolplein is het belangrijk dat leerlingen kunnen leren van en over de natuur. Om deze reden krijgen de eerste 21 scholen die ondersteuning krijgen voor de realisatie van een Gezond Schoolplein een tuin cadeau.

Tuin met lespakket
VHG zorgt samen met de leerlingen voor de aanleg en schenkt materialen en planten. De vrijwilligers van Groei & Bloei geven bij een aantal scholen uitleg over het onderhoud en beheer van de tuin. IVN zorgt voor een bijpassend lespakket met docentenhandleiding, zodat deze tuin gelijk als buitenlokaal gebruikt kan worden.

Nationale Tuinweek
De scholen gaan in het kader van de Nationale Tuinweek van Groei & Bloei aan de slag met de vierkante meter-tuinen Tijdens deze tuinweek, van 14 t/m 21 juni, zijn er door het hele land groene activiteiten voor jong en oud. Prinses Beatrix geeft op 11 juni het startsein van de Nationale Tuinweek op het Sint Agathaplein in Delft.