’Go Greener!’ slogan Floriade Almere 2022

Go Greener!, de slogan van de Floriade die in 2022 in het hart van Almere plaatsvindt, is op 12 mei bekendgemaakt. Dit gebeurde met het aanbieden van het Masterplan Floriade aan de gemeenteraad.

Het Masterplan verankert de eerder uitgesproken ambities van de tuinbouwsector en gemeente Almere voor de wereldtuinbouwtentoonstelling. Het gaat daarbij om inhoudelijke plannen voor het evenement, de weg er naartoe en de nalatenschap voor de stad Almere.

Centraal staan urgente mondiale vraagstukken als voedselvoorziening, klimaatverandering en energiewinning, die aansluiten bij de innovatiekracht van de tuinbouwsector en de wens van Almere om een ‘groene’ stad te zijn.

Aanbevelingen
Hierin zijn ook de aanbevelingen van oud-landbouwminister Cees Veerman verwerkt, die als ’verkenner’ een rapport heeft opgesteld waarin behoeften en mogelijkheden van belanghebbenden zijn getoetst.

Ongeveer een jaar geleden adviseerde hij dat de Floriade 2022 geen klassieke wereldtuinbouwtentoonstelling moet worden, maar ook ’cross-overs’ moet maken met aanpalende sectoren zoals de topsector Water.

Bron: Vakblad voor de Bloemisterij