Gouden schoffel voor Baanbrekend Landschap

Het project Baanbrekend Landschap heeft de Gouden Schoffel gewonnen. Van alle inzendingen vond de jury van deze landelijke prijs dit het beste voorbeeld van Social Return.

Met name het succes van het project in het begeleiden van deelnemers naar een betaalde baan was de reden van jury om dit project de prijs toe te kennen. Tien van de twaalf deelnemers uit de gemeente Wierden en Almelo hebben inmiddels werk gekregen.

Baanbrekend Landschap werd samen met twee projecten uit de gemeente Rotterdam genomineerd voor de Gouden Schoffel. Op 18 juni werd de prijs aan de samenwerkende partijen van Baanbrekend Landschap uitgereikt tijdens het congres ‘Werk in uitvoering: arbeidsparticipatie in afval en beheer openbare ruimte’

Samen aan de slag
„We zijn trots op deze prijs”, aldus projectleider Eibert Jongsma van Landschap Overijssel. „De inzet en het enthousiasme van de deelnemers tijdens de uitvoering was motiverend. Hieruit blijkt gewoon dat samenwerking en samen aan de slag gaan echt werkt.”

Het doel van het project is om mensen uit de bijstand te laten meewerken in het landschapsbeheer en tegelijkertijd te zorgen dat er meer landschap in Twente wordt aangelegd en beheerd. Dit wordt mogelijk gemaakt door middel van goede samenwerking tussen verschillende partijen. Uiteindelijk hebben bijna alle deelnemers van het project een baan of stageplek gevonden in het groen.

Het project Baanbrekend Landschap is een samenwerking van Landschap Overijssel, de gemeenten Wierden en Almelo, Waterschap Vechtstromen, Agrarisch Onderwijs, Centrum (AOC) Oost, Soweco en diverse groenaannemers.