‘Green Deals dichter bij ondernemers brengen’

VNO-NCW en MKB-Nederland willen dat Green Deals dichter bij ondernemers worden gebracht. Ondernemers zijn nu niet altijd op de hoogte van de ontwikkelingen en mogelijkheden.

Ondernemers die duurzame initiatieven nemen, kunnen zich laten inspireren door reeds afgesloten Green Deals. Deze afspraken tussen Rijksoverheid en bedrijven zijn nu online te vinden via Google Maps.

VNO-NCW en MKB-Nederland zijn voorstanders van Green Deals met de overheid. „Door de economische kansen van verduurzaming te verzilveren, wordt op ondernemende, innovatieve wijze bijgedragen aan het behalen van nationale en internationale energie- en klimaatdoelstellingen”, stellen de ondernemingsorganisaties.

De organisaties vinden dat de overheid groene projecten in beginsel niet moet subsidiëren, maar vooral randvoorwaarden moet bieden voor opschaling van goede initiatieven.

Steuntje in de rug
Dat ondernemers via Google Maps kunnen zien welke Green Deals in de buurt van hun bedrijf zijn afgesloten, noemen de ondernemingsorganisaties erg nuttig. Volgens hen kan de online kaart voor ondernemers, die al een duurzame ontwikkeling in gang hebben gezet, een steuntje in de rug zijn.

Bedrijven kunnen zich namelijk zo makkelijker aansluiten bij een al bestaande Green Deal in de buurt, aldus VNO-NCW en MKB-Nederland. Ook kunnen zij natuurlijk een nieuwe deal aanvragen.