Green deals ondertekend op Innovation Expo

Minister Kamp van Economische Zaken heeft op Innovation Expo in Amsterdam vijf green deals en één city deal ondertekend.

Kamp stelde voor de ondertekening dat zonder samenwerking niets van de grond komt. „Er is geen alternatief voor samenwerking, samen kun je er iets moois van maken.”

Als voorbeelden van succesvolle green deals noemde Kamp de Green deal Tijdelijke natuur op 2.000 ha braakliggende grond. „Green deals zijn belangrijk voor de samenwerking. Met elkaar kunnen we dit tot werkelijkheid maken.”

Samen met betrokken partijen ondertekende Kamp vervolgens vijf green deals waaronder de Green deal Groene daken tweede fase en de Green deal Stimuleren van biobased producten voor de openbare ruimte.

Groene daken
De green deal Groene daken fase 2 wordt getrokken door lector Christoph Marie Ravesloot van hogeschool Rotterdam. In eerste instantie was de inzet om met name nieuwbouw van groene daken te voorzien, maar nu wordt de focus verlegd naar bestaande bouw.

De green deal Stimuleren van biobased producten voor de openbare ruimte wordt getrokken door Bert van Vuuren, directeur van Natural Plastics, samen met Vincent van Rijsewijk van PEP Business Creators. Ook Dolmans Landscaping is bij de deal betrokken.

Lector Ravesloot legt uit wat de Green deal Groene daken fase 2 inhoudt.

De Green deal Stimuleren biobased producten voor de openbare ruimte werd op de Innovation Expo ondertekend.