Green Flag Award voor Máximapark en Ledeboerpark

  Het Máximapark in Utrecht en het Abraham Ledeboerpark in Enschede hebben de Green Flag Award ontvangen. De Green Flag is een accreditatieschema voor parken en groene ruimtes. De award is in 1997 ingesteld door de organisatie Keep Britain Tidy.

  In totaal werd de Green Flag Award deze week toegekend aan 29 parken uit acht verschillende landen. Naast Nederland gaat het om parken in België, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Portugal, Zweden en Turkije.

  Parkberaad

  Voor het Máximapark in Utrecht is het de eerste keer dat de award wordt toegekend. De jury was vooral onder de indruk van het innovatieve Parkberaad-model, waarbij vertegenwoordigers van de gemeente en buurtbewoners evenredige inspraak hebben in de ontwikkeling en het beheer van het park.

  Noortje Voulon, wijkadviseur namens de gemeente Utrecht, zegt trots te zijn om als een van de eerste parken in Nederland de Green Flag Award te ontvangen. „We zullen doorgaan met samenwerken om de hoge kwaliteit van het park te behouden, en om het Máximapark nog aantrekkelijker te maken voor de gemeenschap.”

  Het Abraham Ledeboerpark in Enschede won de award voor de elfde keer op rij. In 2011 won het park de Green Flag Award voor het eerst. De jury was zeer lovend over de gemeenschappelijke tuin in het park. Een tuin die de buurt niet alleen verbindt, maar ook laat zien hoe het is om je eigen groenten te telen.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties