GreenPort GroenStart biedt jongeren loopbaanperspectief in groene sector

  Ondernemers, het Clusius College en 18 gemeenten in Noord-Holland werken vanaf september samen aan het project GreenPort GroenStart. Dit project heeft als doel jongeren in de regio een nieuwe start in de agrarische- of groene sector te geven.

  Onder de vlag van GreenPort NHN krijgen jongeren die zijn vastgelopen in hun (school)loopbaan de kans om met een steuntje in de rug een mbo-diploma op Entreeniveau te halen. Er is uitloop mogelijk naar een diploma op mbo niveau 2.

  Gediplomeerden krijgen begeleiding naar werk via GreenPort NHN, Herenbos Personeelsdienst en AB Vakwerk. De eerste drie groepen starten in september op locaties in Schoorl, Schagen en Hoorn.

  Grote verwachtingen
  Ryanne Sandstra, projectleider GreenPort GroenStart, heeft grote verwachtingen van dit nieuwe initiatief om jongeren te begeleiden naar werk. “In de regio Noord-Holland Noord zijn voldoende banen in de groene sector en het werk is aantrekkelijker dan iedereen denkt. Dit opleidings- en arbeidstraject speelt in op de veranderingen in het sociale domein en wordt gevormd door sterke partners in het agrarisch werkveld. Naast het Clusius College en De Noorderhoeve zijn AB Vakwerk en Herenbos Personeelsdienst nauw betrokken. Zet daar nog eens GreenPort NHN naast en je hebt een ijzersterk partnernetwerk.”

  Meer informatie over dit project is te lezen op de site van GreenPort NHN

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties