Groasis zoekt testers voor Greenboxx

Groasis maakt gebruik van crowdsourcing om de Greenboxx te testen. Het bedrijf nodigt 600 gebruikers uit – van over de hele wereld – om te planten met de Greenboxx.

Groasis brengt met de Greenboxx een systeem op de markt om bomen en planten in extreme omstandigheden te laten groeien. Groasis is nu op zoek naar deelnemers die de Greenboxx willen testen.

De Greenboxx is gemaakt van gerecycled papier. De bak helpt de plant bij de start. Daarna zal de Greenboxx ontbinden en functioneren als voedingsstof. Bij de finale van de Accenture Innovation Awards werd de innovatie bekroond met de Groene Tulp, een award voor duurzame innovatie.

SBIR Groene Grondstoffen
De innovatie is mogelijk gemaakt door de SBIR Groene Grondstoffen (Innovatief gebruik groene grondstoffen voor non-food producten). Met SBIR daagt de overheid ondernemers uit om maatschappelijke problemen op te lossen met innovatieve producten en diensten. Opdrachtgever van deze oproep was het ministerie van Economische Zaken.

Wilt u deel uitmaken van het testpanel, vul dan de aanvraagpagina in.

Groene Tulp
Op 14 november viel Greenboxx in de prijzen bij de uitreiking van de Accenture Innovation Awards. Dit is een jaarlijks terugkerende innovatiewedstrijd voor de meest innovatieve Nederlandse producten, diensten en concepten. Greenboxx ontving de Groene Tulp, een overkoepelende prijs voor de beste ‘groene’ innovatie.

Op 14 november viel de Greenboxx in de prijzen bij de uitreiking van de Accenture Innovation Awards.