Groen Gilde Assen gaat in september van start

  Vanaf september start de Groen Gilde in Assen. De Groen Gilde is een samenwerking tussen TerraNext in Eelde, Groentotaal A. de Boer en de gemeente Assen.

  Bij Groen Gilde Assen leren jongeren vanaf 16 jaar, die geen diploma hebben, het groenvak in de praktijk. De deelnemers gaan niet naar een schoolgebouw, maar leren op de werkvloer bij Groentotaal A. de Boer. Op de werkvloer gaan zij aan de slag met zowel de praktijk als theorie voor de Entree-opleiding Groen.

  Een docent van TerraNext is elke dag beschikbaar voor lessen en coaching van de deelnemers. Eén groep bestaat uit 15 deelnemers. Naast het diploma van de Entree-opleiding Groen kunnen de deelnemers ook certificaten halen, zoals VCA en Bosmaaien. De opleiding duurt één jaar.

  Gilde Nieuwe Stijl

  De Groen Gilde Assen is een initiatief van Gilde Nieuwe Stijl: een samenwerking tussen de vier noordelijke roc’s (Alfa-college, Noorderpoort, Drenthe College en Terra), de gemeenten Assen en Groningen. Gilde Nieuwe Stijl is een onderwijsconcept voor iedereen zonder VO-diploma en heeft als doel studenten op te leiden naar een niveau dat aansluit op de behoeften van werkgevers.

  Inschrijven voor de Groen Gilde kan via de website van TerraNext.

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties