Groencompetitie Entente Florale 2014 van start

Woensdag 12 februari vond in Dalfsen de start plaats van de landelijke groencompetitie Entente Florale. Dalfsen was vorig jaar winnaar in de categorie dorpen en kleine steden.

In totaal negen deelnemers presenteerden zich in Dalfsen bij de aftrap van de groencompetitie voor gemeenten. In de categorie dorpen en kleine steden zijn dat Beesel, Hoenderloo (gemeente Apeldoorn), Vianen en Willemstad (gemeente Moerdijk). In de categorie steden doen mee Bergen op Zoom, Culemborg, Dronten, Doetinchem en Oisterwijk.

Wethouder Klaas Agricola van Dalfsen benadrukte in zijn welkomstwoord het belang van een eigen afdeling onderhoud en beheer: „Onze buitendienst heeft met de deelname aan Entente Florale kunnen laten zien hoe goed we bezig zijn met het beheer van onze groene openbare ruimte. Met onze combinatie van binnendienst en buitendienst zijn we slagvaardig, creatief en innovatief.”

Ook wethouder Jan Seton van Groningen, winnaar in de categorie steden, blikte tevreden terug: „Er gebeurt zoveel in ons stedelijk gebied op het gebied van groen en ecologie, maar we lieten het eigenlijk te weinig zien. De deelname aan Entente Florale gaf de organisatie de kans om te tonen wat we in huis hebben.”