Groenconvenant getekend op Huis & Tuin

Huis & Tuin 2.0 is donderdag officieel geopend door beursmanager Tjettje Miedema. Ook werd een convenant getekend om bewoners van Leeuwarden te enthousiasmeren om hun tuin te vergroenen.

Wethouder Isabelle Diks van Leeuwarden, VHG-bestuurder Douwe Snoek, Wout Veldstra namens Operatie Steenbreek en Jan Spoelstra namens WTC Expo tekenden het groenconvenant. Doel van dit convenant is om bewoners te enthousiasmeren om hun tuin te vergroenen en verduurzamen. Zo kunnen bewoners zelf bijdragen aan het groen en leefbaar houden van hun buurt.

Nieuwe opzet
Beursmanager Tjettje Miedema vertelde over de nieuwe opzet van de beurs: „We hebben Huis & Tuin nieuw leven ingeblazen. Direct bij binnenkomst stap je een compleet andere wereld binnen. Je hoort, voelt, ruikt en proeft letterlijk het voorjaar.”

Op de beurs is volop groen en zijn er woonideeën, trends, design, primeurs, stylingtips en inspiratie te vinden. Naast de befaamde thematuinen zijn de publiekstrekkers het inspiratiehuis, de mantelzorgwoning, de energieneutrale woning, het Bouw Beleefplein, het ‘Huis van de toekomst’, het Kinderdorp en alles op het gebied van duurzaam leven, wonen en tuinieren.

Openingstijden
Huis & Tuin 2.0 in het WTC Expo Leeuwarden is geopend van donderdag 5 tot en met zondag 8 maart. Donderdag en vrijdag van 13.00 tot 22.00 uur en zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur.