Groene prijzen uitgereikt op Duurzame Dinsdag

Op dinsdag 1 september wordt voor de 17e keer Duurzame Dinsdag gehouden. Dit jaar neemt staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu de Duurzame Dinsdagkoffer in ontvangst.

In de koffer zitten meer dan 250 duurzame ideeën uit de samenleving. De jury van Duurzame Dinsdag reikt prijzen uit voor de meest innovatieve voorstellen ter bevordering van een duurzaam Nederland.

Daarnaast worden er ook dit jaar een aantal personen, die zich bijzonder inspannen voor een duurzame samenleving, onderscheiden met een Duurzaam Lintje.

Duurzame Dinsdag heeft als doel om, naast het stimuleren van duurzame initiatieven uit de samenleving, aandacht te vragen bij het Kabinet voor duurzaamheid.

Green Wish
GreenWish zorgt elk jaar, in opdracht van het ministerie, voor een analyse van de ingezonden initiatieven. Dit jaar hebben de meeste initiatieven betrekking op klimaat en duurzame energie opwekken. Ook thema’s als ‘afval naar grondstof’ en biobased economy komen onder de initiatieven voor.

Een deskundige jury bepaalt wie in aanmerking komen voor de prijzen en wie een Duurzaam Lintje krijgen. De prijzen van Duurzame Dinsdag dienen ter ondersteuning van de uitwerking van de initiatieven.

De volgende prijzen worden op 1 september uitgereikt:

Duurzame Dinsdag prijs
Cofely jongeren prijs
VHG Samen groen en doen prijs
Lidl Voedsel prijs
Climate-KIC runner up prijs