Groene Sector Vakbeurs op dreef

De eerste twee beursdagen van de Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg passeerden 12.381 bezoekers de poorten. Dat is 300 meer dan vorig jaar. De beurs sluit donderdagavond om 21 uur.

Op de eerste beursdag was er meteen al een hoop te beleven. Zo hield de VHG haar traditionele nieuwjaarslunch waar 160 leden op afkwamen. Naast een presentatie van het meerjarenplan van ledencontact was er een toelichting van het CBS op de kwartaalmonitor waarmee VHG onlangs van start is gegaan.

VHG presenteerde op de beurs ook haar nieuwe stand waarin de plantenkennistrainer werd geïntroduceerd. Dit is een app waarmee VHG-leden en cursisten van de VHG Brancheopleiding hun plantenkennis op peil kunnen houden.

Nationale Wedstrijd Tuinaanleg
Dit jaar worden ook weer de voorrondes van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg gehouden op de beursvloer. Deelnemers van diverse groenopleidingen waren op de beurs druk in de weer om een levendige stadstuin te realiseren.

Naast vele nieuwigheden en demonstraties konden bezoekers ook een kijkje nemen bij de demonstraties van het Axetreme Team. Dinsdag vonden er de voorrondes plaats van het Europees Studenten Kampioenschap ’Forestry Skills’. Woensdag vond de Kettingzaag Cup plaats.

Aan het einde van de middag waren deelnemers aan de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg al aardig op dreef met de ‘levendige stadstuin’.

VHG presenteerde een nieuwe stand waarin bezoekers de Plantenkennistrainer konden uitproberen.