De Boomkwekerij ’Groene Stad Charta is niet vrijblijvend’

  ’Groene Stad Charta is niet vrijblijvend’

  0

  Stichting De Groene Stad heeft onlangs de Groene Stad Charta geïntroduceerd. Voor partijen die onderdeel worden van deze netwerkorganisatie blijft het niet bij het zetten van een handtekening. „Zij moeten ook actief met vergroening aan de slag”, zegt Henk Westerhof, voorzitter van Stichting De Groene Stad.

  Westerhof gaf uitleg over de Groene Stad Charta tijdens de bijeenkomst Groene Verstedelijking in het Provinciehuis Den Haag op 18 april. „De Groene Stad Charta moet bedrijfsleven en overheden binden aan vergroening van onze steden”, zei hij. „Door het ondertekenen van de Groene Stad Charta geven bedrijven, overheden en instellingen aan dat ze duurzaamheid serieus nemen en zich committeren aan vergroening.”

  Westerhof somde de voordelen voor ondertekenaars van de Groene Charta op. Deelnemers worden onderdeel van een groen platform dat samenwerking bevordert om te komen tot vergroening. Zo krijgen zij toegang tot recente wetenschappelijke kennis en worden zij uitgenodigd voor groene bijeenkomsten. Door ondertekening van de Groene Charta kunnen partijen zich naar buiten toe bovendien ’groen profileren’.

  Westerhof noemde de ondertekening van de Groene Charta niet vrijblijvend. „Een partij die zijn handtekening zet moet ook actief met vergroening aan de slag.”

  Westerhof verwacht dat op korte termijn een eerste partij de Groene Stad Charta zal ondertekenen.

   

   

  Ron Barendse
  Ron Barendse is sinds 2009 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij schrijft onder andere over markt & afzet en personeel & organisatie.

  Reageer op dit artikel

  avatar