Groenkeur promoot gebruik MVO Wijzer

Stichting Groenkeur adviseert gecertificeerde ondernemers om de VHG MVO Wijzer te gebruiken. Ondernemers kunnen zo hun ambities op mvo-gebied tonen aan afnemers.

Branchevereniging VHG ontwikkelde anderhalf jaar geleden de MVO Wijzer om leden te ondersteunen bij het ontwikkelen van maatschappelijk verantwoord beleid. Groenkeur beveelt het gebruik van deze MVO Wijzer nu ook aan bij certificaathouders als onderdeel van het kwaliteitsbeleid binnen het bedrijf.

De mvo-paragraaf is nog geen verplichting binnen de huidige Groenkeur-beoordelingsrichtlijnen. Toch is het volgens Groenkeur-directeur Matthijs Mesken goed alvast wat vingeroefeningen te doen om te bepalen waar een bedrijf staat op gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Met de introductie van de VHG MVO Wijzer geeft Groenkeur tevens invulling aan de vraag van deelnemers om hun mvo-activiteiten in kaart te brengen.

Ondernemers kunnen op de website van VHG een vragenlijst invullen over hun mvo-activiteiten. Op basis van hun input ontvangen ondernemers een op maat gesneden advies.