GroenLinks Den Haag stelt vragen over deelname groencompetitie

  GroenLinks in de Haagse gemeenteraad wil weten wat het de gemeente gekost heeft om deel te nemen aan de groencompetitie van Entente Florale.  Den Haag werd vorige week uitgeroepen tot Groenste stad van Nederland.

  GroenLinks vindt het opmerkelijk dat Den Haag is uitgeroepen tot ‘Groenste stad van Nederland’, omdat uit onderzoeken blijkt dat Den Haag juist erg slecht scoort op gebied van groen. Een recent onderzoek van Wageningen wees uit dat Den Haag op plek 372 staat van de 388 Nederlandse gemeenten als het gaat om groen. In een eerder onderzoek kwam Den Haag op plaats 27 van de 31 steden die met elkaar vergeleken werden.

  Vertekend beeld

  Fractievoorzitter Arjen Kapteijns: „Natuurlijk hebben we hier een paar prachtige groengebieden, maar deze prijs geeft een vertekend beeld. Er wordt op grote schaal gekapt in Den Haag en in grote delen van de stad is haast geen boom te bekennen. Ik wil weten wat het gekost heeft om hier aan mee te doen en wat het doel hiervan was. De inwoners van Den Haag zitten niet te wachten op ongepaste borstklopperij, het lijkt mij beter als de gemeente haar tijd en geld stopt in het planten van meer bomen!” De partij heeft schriftelijke vragen ingediend.

  Groenbeleid

  In de Volkskrant stelt Frank van Suchtelen van Entente Florale dat bij de groencompetitie de nadruk ligt op het groenbeleid van de gemeente, waarbij de jury niet alleen de loftrompet steekt maar ook kritiekpunten aandraagt.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties