Groenmarkt bij Buitensfeer Tuinen

Onder het motto ‘Breng het groen terug in de tuin’ organiseerde hoveniersbedrijf Buitensfeer Tuinen begin mei voor het eerst een kleine groenmarkt in Rijswijk.

Voorheen stond de showroom van hovenier Eric Kuiper aan de Ieplaan enkele dagen per week open voor geïnteresseerden. Dit jaar ontstond het idee voor een plantmarkt om meer mensen bekend te maken met de voordelen van een groene inrichting van de tuin. ,,We proberen op deze wijze de passie voor de planten en de tuin over te brengen. En als het aanslaat, organiseren we volgend jaar weer een markt.”

Het bedrijf heeft biodiversiteit en ecologie hoog in het vaandel. Op de markt waren naast insect-en vlindervriendelijke planten en heesters, ook eenjarige planten, kruiden, groenteplantjes en bollen van Hein Meeuwissen te vinden. De hoveniers van Buitensfeer Tuinen gaven de bezoekers advies over ecologisch tuinieren en het gebruik van groenten en kruiden in de eigen tuin. Ook was er een imker uit Rijswijk aanwezig die uitleg gaf over zijn bijenvolken en de honing liet proeven.