Groensector spreekt met Asscher over sectorplannen

Dinsdag 10 februari vond op het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in Den Haag een bijeenkomst plaats rond de sectorplannen van het kabinet. Diverse hoveniers deelden hun ervaringen met verantwoordelijk minister Asscher.

Vorig jaar was de groensector een van de eerste om met geld uit de sectorplannen van minister Asscher aan de slag te gaan. Werknemers van hoveniers en groenvoorzieners konden opleidingen volgen op gebied van duurzaamheid en het werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Toekomstgerichte kennis
Een van de bedrijven die was vertegenwoordigd op de bijeenkomst, is Van der Tol uit Amsterdam. Hoofd Personeelszaken Myra Waegemakers: „Dankzij de sectorplannen hebben onze werknemers nieuwe toekomstgerichte kennis en vaardigheden opgedaan. Tijdens de opleiding is ingespeeld op maatschappelijke thema’s zoals duurzaamheid, biodiversiteit en werken met collega’s met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zulke vakbekwame medewerkers hebben we nu en zeker in de toekomst in deze sector heel hard nodig”

Leerwerkplekken
Het kabinet heeft 600 miljoen euro uitgetrokken om de plannen mede te financieren, de sectoren leggen minimaal hetzelfde bedrag in. Het meeste geld gaat naar scholing, begeleiding van ontslagen werknemers naar ander werk en extra leerwerkplekken voor jongeren.

Kijk voor meer informatie over de sectorplannen op www.sectorplannen.nl.

Minister Asscher spreekt de aanwezigen toe. MKB-Nederland-voorzitter Michael van Straalen en FNV-voorzitter Ton Heerts luisteren toe. (Foto: Ralph Mens)

Myra Waegemakers van Van der Tol: „Dankzij de sectorplannen hebben onze werknemers nieuwe toekomstgerichte kennis en vaardigheden opgedaan.” (Foto: Ralph Mens)