Groenvoorziener wint MVO-prijs Noordoostpolder

Berdi Sport & Groen uit Nagele is de eerste prijswinnaar van de MVO-prijs Noordoostpolder. Donderdag 20 november kregen de ondernemers Rienk en Dirk Bernhard de onderscheiding uit handen van burgemeester Aucke van der Werff.

Gemeente Noordoostpolder was de initiatiefnemer van deze wedstrijd. Twaalf ondernemingen meldden zich voor dit traject aan. Zes bedrijven werden genomineerd door de jury. Na de publieksstemming via internet bleven er drie kandidaten over.

De jury bezocht de kandidaten en koos uiteindelijk voor de aannemer in het groen. Aspecten die er bij Berdi uitsprongen waren de elektrische machines: minder geluidsoverlast voor medewerkers en omwonenden, en minder kosten voor de onderneming.

Wij-gevoel
Ook het overleg met de medewerkers trof de jury: hoe kunnen we als bedrijf het best de rustige perioden overbruggen? Tot slot werd de jury geraakt door het authentieke wij-gevoel bij de prijswinnaar.

De prijs, 3000 euro, wordt besteed aan ‘iets voor het personeel’. Ook gaven de broers Bernhard aan verder te willen op de weg van mvo en nog meer te willen doen aan reductie van CO2.

Rienk en Dirk Bernhard samen met burgemeester Aucke van der Werff en juryvoorzitter Henriëtte Heijne.