GrootGroenPlus maakt zich op voor 25e editie

Vakbeurs GrootGroenPlus maakt zich klaar voor de 25e editie. Met een interessant programma, veel verdieping en innovaties belooft de vakbeurs in Zundert een belangrijke factor te zijn in de start van het nieuwe handelsseizoen.

Ook dit jaar heeft GrootGroenPlus weer gezorgd voor een interessant programma. Vaste onderdelen als de Rond-de-grote-groene-tafelsessies, de Treeport Garden en de nieuwighedenkeuring komen terug en worden aangevuld met een speciale jubileumavond, bewezen nieuwigheden, Top 8 van heesters en een overzicht van de prijswinnende nieuwigheden van de afgelopen 25 jaar.

Ook is er ruimte voor de beste nieuwigheden van partnerbeurzen Florall, Plantarium en Expo TCO en worden de Jan van Dongenprijs, de Jac Loddersprijs en de Zundert Groen Imago Prijs uitgereikt.

Bezoekers kunnen kennismaken met bedrijven die op verschillende manieren actief zijn in de boomteeltbranche. Denk aan kwekerijen, handelaren maar ook aan toeleveranciers. Deze bedrijven presenteren zich solo of in de vorm van een collectief, zoals het geval is bij Treeport Zundert, Groenbeurs Haaren, FloraHolland, Sales.Eastern.Europe en Via Venlo.

Rond-de-grote-groene-tafel
Een inmiddels belangrijk vast punt van vakbeurs GrootGroenPlus is de Groene Tafel. Op woensdag 30 september, de Dag van de Retail, wordt gesproken over het onderwerp: ‘Wat is de toekomst van (groen in) het tuincentrum? Waar liggen nog kansen?

Op donderdag 1 oktober, de Dag van het openbaar groen, wordt gekeken naar de toekomst van het openbaar groen. Wie heeft daar de regie over? Welke rol spelen participatie en duurzaamheid? En hoe zit het met kennisoverdracht?

Op vrijdag 2 oktober, de Dag van de hovenier/tuinaannemer, wordt gekeken naar de toekomst van de tuin. Hoe ziet de toekomstige tuin eruit? Wordt deze groener en wordt het sortiment breder? Moeten kwekers intensiever samenwerken met hoveniers en ontwerpers?

Deze en meer vragen worden uitgebreid besproken met tafelgasten als Dirk van der Poel, Michel Lafaille, Dave van Beek en Cees Barneveld. De sessies worden geleid door Emiel van den Berg en Marcel Haarbosch van Het Groenbureau.

Registreren voor gratis toegang
Vakbezoekers kunnen zich registreren voor gratis toegang. Dit kan via www.grootgroenplus.nl. Wie inmiddels een relatiekaart ontvangen heeft, kan via deze kaart ook gratis toegang verkrijgen tot de beurs. De vakbeurs wordt gehouden van 30 september tot en met 2 oktober.