Grootouderdag krijgt met Kerst vervolg op Sint-Pietersplein

  Grootouderdag krijgt met Kerst een vervolg in Vaticaanstand in Rome. Slovenië nam het initiatief voor de campagne ‘Together against loneliness’. Oud en jong in Slovenië maakten samen de Kerstversieringen voor 40 kerstbomen die het land schenkt aan het Vaticaan. 

  Op vrijdag 11  december wordt de Kerstverlichting aangestoken van de Kerstboom op het Sint-Pietersplein. Dit doen de Sloveense Ambassadeur van de Heilige Stoel Jacob Stunf en de Sloveense bloemisten Sabina Šegula en Peter Ribič. De bloemisten zijn vanuit  Slovenië afgereisd naar Rome om de bomen te versieren. Floweracademy Slovenië van Sabina Šegula heeft deze kerstactie gecoördineerd.

  Grootouderdag stond dit jaar in het teken van eenzaamheid. Eenzaamheid is een groot probleem voor ouderen. De pandemie herinnert eraan hoe uniek de relatie tussen grootouders en hun kleinkinderen is. I

  n samenwerking met de Nederlandse Ambassades en Consulaten-Generaal in verschillende Europese landen is dit jaar door de Felinifoundation.nl een campagne ingezet met Grootouderdag om eenzaamheid te bestrijden. Hier lees je meer over Grootouderdag.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties