De Boomkwekerij Nieuws H2Trac gaat verder met e-trekker én waterstofversie

  H2Trac gaat verder met e-trekker én waterstofversie

  0

  De uitvinders van de Multi Tool Trac hebben H2Trac opgericht. Met een nieuwe investeerder bouwen ze verder aan de elektrische werktuigendrager. Plus aan een waterstofversie.

  Enkele jaren geleden was de Multi Tool Trac bedacht door landbouwtechnicus Paul van Ham, machinefabriek Boessenkool en biologische akkerbouwers (bekijk testrit die De Boomkwekerij maakte met kwekers). De ontwikkeling leidde tot MTT Tractors, maar deze bv is op 5 mei 2020 failliet verklaard door Rechtbank Gelderland in Zutphen. Van Ham is met zijn broer Peter-Jan van Ham verder gegaan met H2Trac. De samenwerking met Boessenkool is gestopt.

  De broers Van Ham melden op de site van H2Trac dat ze een nieuwe investeerder hebben gevonden ’met ruime kennis en ervaring in de machinebouw’. Wie dat is, is nog niet bekend. Ze bouwen nu gezamenlijk de eerste nieuwe elektrische werktuigendrager. Eind 2020 zal die klaar zijn; in 2021 wordt de productie opgeschaald. Parallel hieraan bouwen ze hun eerste machine die op waterstof (H2) rijdt. Daarmee zijn lange oplaadtijden van accu’s te voorkomen, aldus Van Ham. Medio 2021 zal deze H2Trac operationeel zijn.

  Beeld: H2Trac

  Arno Engels
  Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

  Reageer op dit artikel

  avatar